Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlar Konseyi Toplantısı Gerçekleştirildi.

Üniversiteler Arası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi 2018 Yılı Genel Kurul Toplantısı, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ile çok sayıda dekan ve öğretim üyesi katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmalarında ERÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Karasu Gökçe, toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve fakülteleri hakkında bilgiler verdi.

Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihal Kafalı da yaptığı konuşmada, konseyin çalışmalarını anlattı.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından hazırlanan mini konser ve büyük buluşma sergisi ile devam etti. Öğleden sonraki oturumda ise Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Sanat ve Tasarım Fakültelerinin öğrenci kontenjanlarının düşürülmesi, Güzel Sanatlar Fakültelerine bağlı Müzik Bölümlerinin Devlet Konservatuarları bünyesine alınması, Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Sanat ve Tasarım Fakültelerinin Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan bölümlerinin isim birlikteliklerinin sağlanması, komisyon teşekkülleri gibi konular görüşüldü. Sunumlar ile devam eden toplantı, 5 Mayıs Cumartesi günü sona erdi.