İzmir’in 700 Yılı Gülzâr-ı İzmir Konseri

İzmir’in 1317’de Aydınoğlu Mehmet Bey tarafından fethinin 700. yıldönümü münasebetiyle bir dizi etkinlik gerçekleştiren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, bunu “Gülzâr-ı İzmir” Konseriyle taçlandırdı. Fakültemiz müzik bölümü elemanları Öğr. Gör. Mücahit Yalçın Öztüfekçi ve Arş. Gör. Cem Çırak'ın öncülüğünde Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Klasik Türk Müziği Korosu ve İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun katkılarıyla hazırlanan konserde İzmir’in 700 yıllık birikimi sergilendi. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Yüksel’in yönetiminde gerçekleştirilen konserde İzmirli bestekârların eserlerinden seçilen birbirinden değerli şarkılar icra edildi.

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosundan Mehmet Güntekin’in İzmirli bestekârların birbirinden kıymetli eserleriyle Türk müziğine yaptığı katkı hakkında doyurucu bilgi aktardığı sunumuyla gerçekleşen konser, ayakta alkışlayan İzmirlilerden tam not aldı.

“İzmir’in 700 Yılı” etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser, plaket ve çiçeklerin takdim edildiği teşekkür töreni ile sona erdi.