İKÇÜ “SANATTA DA VARIM” DEDİ

2017 yılında kurulan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, ilk faaliyetini, “İzmir-700 Etkinlikleri” kapsamında bir sergi ile gerçekleştirdi. Kentin, Türkler tarafından alınıp yerleşime geçildiği 1317 yılından günümüze 700 yıl geçmiş olup, bu meyanda düzenlenen bir dizi etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilen sergide, İKÇÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fikri SALMAN’a ait 35 eser yer aldı.

Doç. Dr. Fikri SALMAN’ın, “İzmir Resimleri” adlı sergisi, İKÇÜ Tıp Fakültesi Anatomi Laboratuvarları Fuaye alanında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  35 eserin yer aldığı serginin ana temasını "İzmir" oluşturdu. Çoğunluğu sulu boya ve yağlı boya tekniğinde olan tablolar arasında İzmir’e ait çeşitli tarihi mekânlar,  yalılar,  konaklar,  çevre ilçelerin ve kasabaların, ağırlıklı olarak da Birgi’nin belge niteliğindeki görüntüleri resmedildi. 2010 yılında kurulmasına rağmen birçok alanda varlığını gösteren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, bu etkinlikle Sanat ve Tasarım alanında da var olduğunu göstermiş oldu.